Szállásdíj

A szállás díja: 50.000 Ft/éj plusz helyi idegenforgalmi adó, (350 Ft/éj/18 életévét betöltött személy). Illetve a téli időszakban 2000 Ft/éj/fűtés

Amennyiben a grill használatba kerül és nincs kitakarítva, annak díja 3000 Ft.

Áraink forintban értendőek és tartalmazzák az ÁFÁ-t, a ház és a kert kizárólagos használatát, 2 gépkocsi zárt parkolási lehetőségét, ágyneműt, törölközőt, víz-, villany-, gázfogyasztás költségét. Az árak tartalmazzák továbbá a rendeltetésszerű használat szerinti takarítás díját, ettől eltérő esetben extra díjat számolhatunk fel.

Honlapunkon szereplő árak irányárak. A változtatás jogát fenntartjuk. Az itt található információk és árak tájékoztató jellegűek és nem minősülnek ajánlattételnek. A foglalás minden esetben csak írásos visszaigazolást követően érvényes.

A megérkezés napján a szálláshely 14-17 óra között foglalható el. Az elutazás napján  legkésőbb délelőtt 10 óráig el kell hagyni a nyaralót. Egyéb esetben külön egyeztetés szükséges a Főnix Ház üzemeltetőjével.

Foglalási feltételek:

Foglalási díj: a teljes szállásdíj 30%-a átutalással fizetendő. A foglalást csak foglalási díj megérkezése után tekintjük véglegesnek.

A foglalási szándék leadásával az adatkezelési irányelvet és a felhasználási feltételeket a foglaló fél automatikusan elfogadja.

Minimális foglalási idő: 3 éj

Lemondási feltételek: foglalt érkezés dátuma előtt 14 nappal a foglaláskor befizetett foglalási díj 30%-a, 14 napon belüli lemondás vagy lemondás elmaradása esetén a foglaláskor befizetett foglaló 100%-a vissza nem térítendő.

(Jelen járványügyi előírásoknak megfelelően kérjük, hogy a védettséget igazoló dokumentumot minden vendégünk hozza magával, annak meglétét a helyszínen ellenőriznünk kell. Ennek hiányában nem fogadhatunk a szálláson, sajnos. Ajánljuk figyelmükbe a magánszálláshelyekre vonatkozó hatályos jogszabályokat. (60/2021. (II.12.) Korm.rendelet; 484/2020.(XI.10.) Korm.rendelet); https://mtu.gov.hu/cikkek/kisfilm-keszult-a-biztonsagi-szabalyokrol-2354)

Célunk, hogy biztosítsuk az Ön kellemes pihenését és elkerüljük az esetleges félreértéseket, ezért szeretnénk, ha megismerkedne házirendünkkel!

Házirend meghatározza azokat az alapvető szabályokat, melyek a Főnix Ház ingatlan területén tartózkodók magatartására, a ház és a hozzá tartozó eszközök rendeltetésszerű használatára, állagának megőrzésére, biztonságos üzemeltetésére vonatkoznak.

A Főnix Ház ingatlan területe csak rendeltetésének megfelelően használható azok számára, akik a szálláshely elfoglalásakor jelen voltak (szálláshely bérlők).

Az Főnix Ház ingatlan használói, bérlői nem sérthetnek meg vonatkozó hatályos jogszabályi előírásokat, rendelkezéseket, illetve jelen Házirendben foglalt szabályokat.

Bejelentkezés / Kijelentkezés:

A szálláshely az érkezés napján 14.00 órától az elutazás napján délelőtt 10.00 óráig áll rendelkezésre.

Külön díjazás esetében lehetőség van a szállás korábbi időpontban való elfoglalásához, illetve a távozás napján tovább maradáshoz. Mindkét esetben előzetes egyeztetésre van szükség.

A Főnix Ház ingatlanban a szálláshely megtekintése, kulcsátvétele, elfoglalása, szállásdíj kifizetése után a szállás lemondása nem lehetséges. A lefoglalt időpont idő előtti elutazás esetén szállásdíjat nem térítünk vissza.

A szálláshelyet csak az előre egyeztetett létszámban vehetik igénybe a Vendégek, melyet a szállásadó előzetes bejelentés nélkül ellenőrizhet.  Vendégeink látogatót csak és kizárólag előzetesen egyeztetve, a szállásadó tudtával, beleegyezésével fogadhatnak nappal (8 és 21 óra között).

Háziállat az ingatlanon nem tartózkodhat!

Érkezéskor a szálláshely megtekintése után a szolgáltatások igénybevétele, a szállásdíj kiegyenlítése, a szállás elfoglalása, a Házirend automatikus elfogadását jelenti.

Fizetés:

A szállásdíj és az idegenforgalmi adó fizetése érkezéskor történik egy összegben, készpénzben vagy átutalással. Szép Kártyás fizetés esetén Szép Kártyával telefonon vagy online. Ha valami miatt a Vendég az általa előre lefoglalt időszak vége előtt távozik a szállásról, abban az esetben is köteles a lefoglalt éjszakák szállásdíját kifizetni.

Parkoló használat:

A házhoz 2 autó ingyenes parkolására alkalmas hely van. Ennél több autó csak a szállásadó hozzájárulásával engedélyezett. A parkoló területén nem lehet a gépjárművön nagyobb szerelést, karbantartást végezni. Kisebb javítás, karbantartás megengedett mindaddig, míg a terület tisztasága nem veszélyeztetett.

Dohányzás:

A dohányzás és a nyílt láng használata az épületen belül szigorúan TILOS!

Tisztelettel megkérjük dohányzó Vendégeinket, hogy a tisztaság fenntartása érdekében az udvaron, és a vendégház teljes területén a csikkeket ne szórják el, hanem azokat összegyűjtve a szemetesekbe helyezzék.

Amennyiben a be nem tartott jogszabály miatt intézkedés történik a szállásadóval szemben, úgy annak költségét a jogsértő köteles megtéríteni. Ez az intézkedés feljelentést és egyéb eljárást vonhat maga után.

Szobák, berendezési tárgyak használata:

Kérjük a berendezési tárgyak rendeltetésszerű használatát! A szobák berendezését és felszerelését, beleértve a törölközőket, plédeket, ágyneműt stb. a házból kivinni tilos, kivéve azokat a pokrócokat, melyek direkt kinti használtra vannak.

A bútorokat átrendezni kizárólag a tulajdonos beleegyezésével lehet.

Távozáskor a szobákat átnézzük és az esetleges károkat illetve az ebből fakadó költségeket a vendég köteles megtéríteni.

Tisztelettel megkérjük Önöket, hogy a falfelületre ne kenjék fel a rovarokat.

A szobákba gyúlékony, robbanásveszélyes anyagot, közlekedési eszközöket (kerékpár, motor stb.) tilos bevinni, tárolni.

A szobából való távozáskor kérjük győződjön meg, hogy a villanyok le vannak kapcsolva, illetve a vízcsapok el vannak zárva.

Bármilyen meghibásodást észlel kérjük azonnal, haladéktalanul jelezze felénk, utólagos reklamációt nem áll módunkban elfogadni.

Az átadott szobakulcsok elvesztése esetén a Vendég haladéktalanul köteles szólni a szállásadónak, illetve az ezzel járó költségeket megtéríteni (ajtó kinyitás, zárcsere stb.)

Kérjük, a szobákban ne étkezzenek, ezt csak a konyhában, és az étkezőben, udvaron tegyék!

Takarítás:

A szobákat a Vendégek tisztán, kitakarítva veszik át, amennyiben probléma merül fel a tisztasággal jelezze a szállásadónak, utólagos reklamációt nem áll módunkban elfogadni. Ottlétük alatt takarítást nem végzünk, csak külön kérésre, díjazással.

Szemételhelyezés, kezelés:

A háztartási szemét gyűjtése: konyhában és a házhoz tartozó kukában. A szobáknál pedig a fürdőszobában elhelyezett szemetesekben lehetséges. Vendégházunkban szelektíven is gyűjtjük a hulladékot. Kérjük, a műanyagot, alumíniumot, üveget és papírt az e célra kihelyezett zsákokba és kukákba helyezzék. Kérjük a kukát csütörtökön (amennyiben ezen a napon ott nyaral) a kapu elé reggel kitenni és ha elszállították, a helyére visszatenni.

Tűzrakás-bográcsozás, grillezés:

Tüzet rakni kizárólag a kijelölt tűzrakó helyen a kijelölt farakásból, szélcsendben, egy vödör oltóvízzel felszerelkezve lehet. A grillezőt is kizárólag a kertben használják szélcsendes időben.

A tűzrakás után kérjük a Vendégeket a szemét eltávolítására és a parázs leöntésére. Minden esetleges tűzeset a vendég felelőssége, teljes kár megtérítésére kötelezhető.

A grillezőt, bográcsot használat esetén kitisztítva kérjük helyreállítani. A grillrács, bogrács elmosása hiányában 3.000 Ft takarítási díjat számolunk fel.

Tűzvédelem:

A mellékelt tűzvédelmi szabályzatot minden Vendég köteles betartani.

Internet-használat:

Az internet használata  ingyenes.

Egyéb:

A házban felejtett értékeket 2 hónapig áll módunkban megőrizni, s amennyiben jelzik felénk a megadott időponton belül a megadott címre postázzuk, melynek költésge a vendéget terheli.

A  szomszédok nyugalmának biztosítása miatt, az apartmanokban és a szobákban 22.00 – 08.00 óra között tilos hangoskodni, zenélni vagy zenét hallgatni. A helyi csendrendelet megszegése tilos.

Felhívjuk figyelmét, hogy a szállásadónak nem áll módjában felelősséget vállalni és kártérítést fizetni az önhibáján kívül történt eseményekből eredő károkért (pl. természeti csapás, jégeső, tűz, áramszünet, parkolóban keletkezett sérülések stb.).

A vendégnél lévő vagy a Főnix Házban tárolt értékpapír, készpénz vagy egyéb értéktárgy tekintetében sem terheli semmiféle felelősség a szállásadót.

A Főnix Ház ingatlan területén, épületében, berendezéseiben okozott rongálást, károkat a szállás bérlője köteles készpénzben helyszínen elutazás előtt megtéríteni.

A Főnix Ház ingatlan területén TILOS:

  • Az olyan tevékenység, amely a nyaraló szolgáltatási tevékenységén kívül esik, jogszabályba ütközik, illetve közerkölcsöt sért.
  • Minden, másokat erős zajjal, szaggal vagy egyéb környezeti ártalommal járó zavaró tevékenység. Pl. tüzijáték
  • A nyaraló ingatlan egész területén drogok, tiltott doppingszerek, narkotikumok fogyasztása vagy ezekkel való visszaélés, ill. bármely veszélyes anyag és/vagy tárgy, (robbanóanyagok, pirotechnikai eszközök, fegyverek)  illetőleg állat bevitele.

Szabálytalanság (jelen Házirend szabályainak, illetőleg az általánosan elfogadott viselkedési szabályok megszegése) esetén a szabálytalankodó figyelmeztetésére kerül sor, eredménytelenség esetén az üzemeltető jogosult a vendéget, a bérlőt távozásra felszólítani. A szállásadó fenntartja a jogot, hogy a botrányosan viselkedő, a házirendet be nem tartó vendégeket nem fogadja, illetve a szállásról azonnal eltávolítja. A szállásadó intézkedési jogosultságát meghaladó esetekben jogosult a rendőrség, illetőleg más hatósági szervezet segítségét kérni, akik utasításai szerint kell minden érintettnek együttműködni. A kiutasított szabálytalankodó vendég az üzemeltetővel szemben semmilyen követeléssel nem élhet.

A Főnix Ház ingatlan üzemeltetője nem vállal felelősséget a személyekben vagy anyagi értékekben keletkezett károkért, amennyiben azok a Házirend be nem tartásából ill. a vendégek, bérlők figyelmetlen, felelőtlen magatartásából erednek. Valamint az elveszett, eltulajdonított tárgyakért, eszközökért.

A szálláshelyet, szolgáltatásokat minden vendég saját felelősségére és kockázatára veszi igénybe.
A kiskorú gyermekek felügyelete a szülő felelőssége. Minden tárgyat, eszközt, lépcsőt mindenki a saját felelősségére használja.

Elemi kár, csőtörés, áramszünet, útfelbontás (stb.) – az üzemeltetőn kívül álló okok miatt történő meghiúsulás esetén nem jár kártérítés.

A Főnix Ház ingatlan területén bekövetkező bármilyen rendkívüli eseményt az elsődlegesen észlelő köteles az üzemeltetőnek késedelem nélkül jelezni.

Rendkívüli eseménytől függően késedelem nélkül telefonon értesítendő:

Mentők (baleset esetén): 104
Tűzoltóság (tűz esetén): 105
Rendőrség (rendbontás esetén): 107
Általános segélyhívó (bármely esetben): 112

Amennyiben elégedettek a Főnix Ház szállás szolgáltatásaival, kérjük írjanak véleményt online felületeinken.

Bármilyen panaszt figyelembe veszünk, és megoldunk személyesen, munkaidőben 10.00-től 20.00-ig. Ilyenkor kérjük, hívjanak a következő telefonszámon : +36 30-361-5651

Szabados Dóra – Főnix Ház Pécsely üzemeltetője

Jó pihenést, kellemes időtöltést kívánunk!

Pécsely, 2023. január 1.